Becherovka Lemond byla poprvé představena v roce 2008. Jedná se o ovocný likér založený na tradiční bylinné receptuře Becherovky Original. Becherovka Lemond má příjemnou chuť svěžích citrusů a nejlépe chutná čistá, vychlazená na 4°C.
Obsah alkoholu: 20%
Za vznikem oblíbeného bylinného likéru stál Josef Vitus Becher (1769-1840). Zkušený obchodník s kořením a koloniálním zbožím se zajímal také o výrobu alkoholu. Roku 1794 si pronajal vinopalnu a začal experimentovat s výrobou likérů. Roku 1805 přišel do Karlových Varů za léčbou Maxmillian Friedrich von Plettenberg společně se svým osobním lékařem, Dr. Christianem Frobrigem z Anglie. Frobrig společně s Becherem diskutoval o síle bylin. Následně, při odjezdu, věnuje Frobrig Becherovi recept na nový likér.
Na základě tohoto receptu vzniká roku 1807 speciální likér English Bitter určený pro léčbu onemocnění žaludku. V Karlových Varech, kam většina hostů přijížděla právě s obtížemi zažívacího traktu se likér rychle ujal. Tehdy se ovšem konzumoval jako žaludeční kapky. Nápoj zaujal především skvělou kombinací léčivých bylin a koření společně s oblažujícím vlivem lahodného likéru.
V průběhu let se popularita Becherovky postupně rozšířila do Štětína, Vídně, Mnichova, do Paříže, do Turecka, Egypta a roku 1934, po zrušení prohibice, pronikla konečně i do Spojených Států a jen o čtyři roky později i do Anglie.
Becherovka si prošla dlouhou historií, avšak vždy byla vyhlášená a oblíbená pro svou kvalitu a vynikající chuť. Dokonce i během socialistického režimu, kdy byla továrna znárodněna, činila Becherovka jeden z nejúspěšnějších vývozních artiklů socialistického Československa.
V dněšní době se Becherovka těší stále větší popularitě. Tento bylinný likér se může pochlubit nejen dlouhou historií a tradicí, ale i spolehlivě lahodnou a jedinečnou chutí.
Obsah alkoholu: 20%
Za vznikem oblíbeného bylinného likéru stál Josef Vitus Becher (1769-1840). Zkušený obchodník s kořením a koloniálním zbožím se zajímal také o výrobu alkoholu. Roku 1794 si pronajal vinopalnu a začal experimentovat s výrobou likérů. Roku 1805 přišel do Karlových Varů za léčbou Maxmillian Friedrich von Plettenberg společně se svým osobním lékařem, Dr. Christianem Frobrigem z Anglie. Frobrig společně s Becherem diskutoval o síle bylin. Následně, při odjezdu, věnuje Frobrig Becherovi recept na nový likér.
Na základě tohoto receptu vzniká roku 1807 speciální likér English Bitter určený pro léčbu onemocnění žaludku. V Karlových Varech, kam většina hostů přijížděla právě s obtížemi zažívacího traktu se likér rychle ujal. Tehdy se ovšem konzumoval jako žaludeční kapky. Nápoj zaujal především skvělou kombinací léčivých bylin a koření společně s oblažujícím vlivem lahodného likéru.
V průběhu let se popularita Becherovky postupně rozšířila do Štětína, Vídně, Mnichova, do Paříže, do Turecka, Egypta a roku 1934, po zrušení prohibice, pronikla konečně i do Spojených Států a jen o čtyři roky později i do Anglie.
Becherovka si prošla dlouhou historií, avšak vždy byla vyhlášená a oblíbená pro svou kvalitu a vynikající chuť. Dokonce i během socialistického režimu, kdy byla továrna znárodněna, činila Becherovka jeden z nejúspěšnějších vývozních artiklů socialistického Československa.
V dněšní době se Becherovka těší stále větší popularitě. Tento bylinný likér se může pochlubit nejen dlouhou historií a tradicí, ale i spolehlivě lahodnou a jedinečnou chutí.