Ita-san Udon nudle čerstvé 200g
Čerstvé korejské nudle Udong Itamae Vám zaručí autentickou chuť asijské kuchyně. Příprava je snadná a její možnosti téměř nekonečné.
Čerstvé korejské nudle Udong Itamae Vám zaručí autentickou chuť asijské kuchyně. Příprava je snadná a její možnosti téměř nekonečné.
Nudle jsou vedle rýže důležitou součástí jídelníčku v zemích jihovýchodní a východní Asie. Dají se připravit na mnoho způsobů - vařené v horké polévce, smažené, jako příloha k masovým pokrmům i za studena ochucené speciální omáčkou.
S pšeničnými nudlemi Udong Itamae připravíte všechny tyto pokrmy i další. Výhodou čerstvých nudlí je jednoznačně jejich lahodná chuť a příjemná konzistence. Příprava nudlí je rychlá - stačí pouhé 3 minuty a pak je již můžete zkombinovat s pokrmy dle vaší libosti.
Polévka Udong s hovězím masem
Ingredience:
- 200 g čerstvých nudlí udong
- 1 l hovězího vývaru
- 4 cm čerstvého zázvoru
- 3 lžíce miso pasty
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 chilli paprička
- 1 stroužek česneku
- hrst čerstvých hub šiitake
- 100 g hráškových lusků
- 120 g hovězího masa
- 2 jarní cibulky
Příprava:
1. Nudle Udon vařte 3 minuty ve vroucí vodě. Po uvaření zceďte a propláchěnte studenou vodou.
2. V hrnci ohřejte vývar a přidejte na kostičky nakrájený zázvor, miso pastu a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a přidejte nasekanou papričku, česnek a houby. Vařte po dobu zhruba 5 minut.
3. Přidejte lusky a maso krájené na tenké nudličky. Vařte další 3 minuty, dokud nebude maso hotové. Dle potřeby lze dochutit sójovou omáčkou.
4. Nudle připravte do teplých misek a zalijte horkou polévkou. Na závěr dozdobte nakrájenou jarní cibulkou.
Složení:
pšeničná mouka, voda, modifikovaný tapiokový škrob, zvlhčovadlo (glycerin (E422)), sůl, regulátory kyselosti (kyselina mléčná (E270), kyselina octová (E260), laktát sodný (E325)
Nutriční hodnoty na 100g: | |
Energetická hodnota | 583 kJ/ 137 kcal |
Tuky | 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 28 g |
z toho cukry | 0,5 g |
Bílkoviny | 4,9 g |
Sůl | 0,28 g |
Vláknina | 0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.